Imker Eddie

Dit ben ik. Imker Eddie.

Mijn interesse in bijen kwam eigenlijk heel onverwacht (en toch ook weer niet….) want ik had helemaal niets met bijen.

Op de locatie waar ik werkte was een dakterras om te lunchen en op dat dakterras stond een spaarkast. Tijdens de pauzes zat ik naar die kast te kijken. Wat zou er allemaal binnen in die kast gebeuren? Er vliegen zoveel bijen die kast binnen maar hoe zou het er daarbinnen uitzien?

Eind 2017 fietste ik van mijn werk naar huis door de polder en al fietsend verwonderde ik me over alles wat er leeft, bloeit en groeit in de polder. Ik vroeg me af hoe ik hier aan bij kon dragen. Thuis aangekomen heb ik Youtube aangezet en ben ik filmpjes gaan kijken over imkeren. Diezelfde avond nog heb ik me ingeschreven voor de cursus en in november 2018 heb ik de cursus met goed gevolg afgesloten. Maar dan is het net als zoveel dingen, je leert pas imkeren als je het zelf doet. Tegen problemen aanloopt, successen viert en je eigen volken ziet groeien.

Toch komt de interesse weer niet volledig uit de lucht gevallen. Als kind was ik al vaak bezig met “de natuur”. Ik had een schrift waar ik allerlei observaties in opschreef en gedroogde bloemen en planten in bewaarde. Als in mei/juni de vogels uitgebroed waren ging ik op zoek naar lege eierschalen en probeerde dan te identificeren van welke vogel de schaal was. De schalen bewaarde ik dan zo voorzichtig mogelijk in een sigarendoosje. Maar goed dan wordt je ouder en veranderen je interesses en toen verdween de interesse voor natuur naar de achtergrond. Tot eind 2017 dus!

Op deze site neem ik je mee tijdens mijn reis met de bijen. Alles wat ik tegen kom zal ik hier met jullie delen. Heb je vragen? Stel ze gerust via mail of social media.

Groet!

Imker Eddie