Propolistinctuur

Propolistinctuur wordt gemaakt door middel van alcohol 96%. Propolis lost namelijk niet op in water. Er zijn vele manieren om de tinctuur tot je te nemen. Zelf gebruik ik altijd een theelepel honing waar ik de tinctuur bij druppel en dan eet ik het op. Hierbij wel de theelepel ver achter op de tong leggen, want de tinctuur kan ervoor zorgen dat je een gele waas over je tanden krijgt. Deze verdwijnt vanzelf weer, maar het kan er wat raar uitzien. Om dit te voorkomen kun je ook een suikerklontje nemen en de druppels daarop druppelen en vervolgens het klontje opeten. De tinctuur oplossen in een kop thee of glas water en dan opdrinken is ook een optie.

Sommige mensen zijn allergisch voor propolis. Controleer dit dus voordat je het gaat gebruiken. Dit kun je controleren door een druppel op je huid te smeren en kijken hoe je erop reageert.

Indien je meer wilt lezen over propolis kan ik je het boekje: De geneeskracht van Propolis aanraden. Geschreven door Wiebe Braam.

Belangrijk: Propolis is geen medicijn en mag dan ook niet als zodanig gebruikt worden. De werking is per persoon verschillend.